Ko smo mi

Mi smo tim Sanicula, a naše veb mesto možete pronaći na adresi: http://sanicula.rs.

 

Koje lične podatke skupljamo i zašto ih skupljamo

Komentari

Kada posetioci ostave komentare na veb mestu, skupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare kao i IP adresu posetioca i nisku user agent njegovog pregledača veba za pomoć u otkrivanju nepoželjnog. 

Anonimizovana niska napravljena od vaše adrese e-pošte (takođe nazvana i heš) može biti dostavljena usluzi Gravatar da bi se videlo da li je koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar je dostupna ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u smislu vašeg komentara.

 

Sadržaj

Ukoliko otpremate slike na veb mesto, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika sa ugnežđenim podacima lokacije (EXIF GPS). Posetioci veb mesta mogu da preuzmu i izvuku podatke o lokaciji sa slika sa veb mesta.

 

Obrasci za kontaktiranje

Kolačići

Ukoliko ostavite komentar na našem veb mestu, možete se izuzeti od snimanja svog imena, adrese e-pošte i veb mesta u kolačićima. Oni su zbog vaše udobnosti, tako da ne morate ponovo da popunjavate svoje detalje kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići traju godinu dana. 

Ukoliko posetite našu stranicu za prijavljivanje, postavićemo privremeni kolačić za određivanje da li vaš pregledač veba prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se nakon vašeg zatvaranja pregledača veba.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše informacije prijavljivanja i vaše izbore prikaza ekrana. Kolačići prijavljivanja traju dva dana, a kolačići mogućnosti ekrana traju godinu dana. Ukoliko izaberete „Zapamti me“, vaša prijava će trajati dve nedelje. Ukoliko se odjavite sa svog naloga, kolačići prijavljivanja biće uklonjeni.

Kada uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču veba. Ovaj kolačić ne uključuje lične podatke i samo određuje ID članka koji uređujete. Ističe nakon jednog dana.

 

Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta

Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da je vaš posetilac posetio drugo veb mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

 

Analitika

Vaše podatke ne delimo sa trećim licima.

 

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ukoliko ostavite komentar, taj komentar i njegovi meta podaci se čuvaju neograničeno. Ovo je zato da bismo prepoznali i automatski odobrili sve komentare koje uslede umesto da ih držimo u redu za pregled. 

Za korisnike koji se registruju na naše veb mesti (ukoliko ih ima), takođe čuvamo lične informacije koje dostave u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, urede ili obrišu svoje lične podatke bilo kada (izuzev što ne mogu da promene svoje korisničko ime). Upravnici veb mesta takođe mogu da vide i urede te informacije.

 

Koja prava imate u odnosu na vaše podatke

Ukoliko imate nalog na ovom veb mestu, ili ste ostavili komentare, možete da zahtevate da primite datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje držimo o vama uključujući bilo koje podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete da zahtevate da obrišemo bilo koje lične podatke koje držimo o vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

 

Gde šaljemo vaše podatke

Komentari posetilaca mogu biti provereni kroz uslugu automatskog prepoznavanja nepoželjnog sadržaja.

 

Vaše informacije za kontaktiranje

Za sve dodatne informacije ili pitanja o obradi vaših ličnih podataka, možete nas kontaktirati na sledećoj adresi:

Adresa: Sanicula Co doo Gornja Mutnica, 35250 Paraćin, Srbija

Email: info@sanicula.rs

Kontakt telefon: +381 60 555 4 737; +381 60 555 4 735

 

Dodatne informacije

 

Kako štitimo vaše podatke

Vaša privatnost i sigurnost vaših podataka su nam od velike važnosti. Radi zaštite vaših podataka, primenjujemo odgovarajuće tehničke i organizacione mere kako bismo osigurali njihovu zaštitu od gubitka, krađe, zloupotrebe ili neovlašćenog pristupa.

 

Koje postupke imamo u slučaju curenja podataka

U slučaju bilo kakvog curenja podataka ili sumnje na neovlašćeni pristup vašim podacima, odmah ćemo preduzeti sve neophodne korake kako bismo istražili incident, obavestili nadležne organe i preduzeli mere zaštite podataka i eventualno obaveštavanje korisnika.

 

Od kojih trećih strana primamo podatke

Podaci koje primamo od trećih strana ograničeni su na slučajeve gde je to neophodno radi pružanja usluga našeg veb mesta ili u skladu sa vašim izričitim pristankom. Ove treće strane mogu uključivati pružaoce usluga, analitičke alate i slično.

 

Koje automatsko donošenje odluka i/ili profilisanje radimo sa korisničkim podacima

Ne koristimo automatsko donošenje odluka ili profilisanje na osnovu korisničkih podataka bez vašeg izričitog pristanka. Svi postupci obrade podataka sprovode se u skladu sa relevantnim propisima i vašim pravima na privatnost.

 

Zahtevi za obelodanjivanjem regulisane industrije

Ukoliko se naša delatnost ili obrada podataka podleže određenim regulatornim zahtevima ili industrijskim standardima za obelodanjivanje određenih informacija, obavezujemo se da ćemo u potpunosti poštovati ove zahteve i pružiti potrebne informacije u skladu sa tim propisima.